Sou a: Inici» Notícies

Notícia

L’Agència d’Energia del CODE participa en un taller sobre tecnologies al servei de la gestió energètica municipal a Barcelona // 07/10/2012

El Taller va presentar les pautes de com s'ha d'actuar en un municipi per estalviar costos i ser energèticament eficients, aprofitant la tecnologia existent. S’han analitzat els diferents consums energètics municipals: electricitat, gas, aigua, gasos liquats del petroli i combustibles sòlids i líquids.
El primer que cal fer és inventariar correctament els punts de consum, les contractacions, les factures i el material del qual disposem. Un segon pas és poder tenir les dades del consum energètic en temps real, facilitades pel comptador o pels equips de telemesura. Així serà possible l’anàlisi de la informació per prendre decisions i evitar el malbaratament energètic.
L’objectiu és reduir el consum i la despesa d’energia, cada vegada més necessària, més escassa i més cara. Compartir informació, experiències i coneixements és eina imprescindible per millorar la gestió energètica que es fa des de l’àmbit municipal.