Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Inauguració de l’ampliació del dipòsit controlat de residus del Mas de Barberans // 12/02/2013

Aquest diumenge 1 de desembre ha tingut lloc la inauguració de l’ampliació del dipòsit controlat de residus del Mas de Barberans. La instal•lació és titularitat del Consorci per a la gestió dels residus municipals de la comarca del Montsià que ha promogut l’ampliació conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya (en endavant ARC).

L’obra ha estat indispensable per continuar donant servei als municipis del Montsià i del Baix Ebre, un total de 155.000 habitants, i ha estat finançada íntegrament per l’ARC, amb un cost de 2.555.612,04€. Aquest nou vas té una capacitat total de 413.810 m3 i una vida útil estimada entre 10 i 12 anys. A més de l’ampliació també s’hi han realitzat diverses millores a la instal•lació existent, com la clausura parcial i condicionament dels talussos de la fase anterior, asfaltat dels vials d’accés, la pavimentació de la zona de premsat, millores a la zona de recepció de la planta de compostatge, a la xarxa d’evacuació superficial d’aigües pluvials i a l’enllumenat dels vials i el tancat perimetral, entre d’altres.

A l’acte hi ha assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el president del Consorci de Residus del Monstià, Eduard Robert i l’alcalde del Mas de Barberans, Josep Lleixà entre d’altres.

La benvinguda a l’acte ha anat a càrrec de Josep Lleixà, alcalde del Mas de Barberans, que ha destacat el compromís de les comarques de les Terres de l’Ebre en les polítiques de sostenibilitat, ressaltant el paper que ha tingut el Mas de Barberans.

El president del Consorci de Residus del Montsià, Eduard Robert, ha mostrat la seva gratitud a l’Agència de Residus de Catalunya pel finançament que ha fet possible l’execució d’aquesta obra. També ha ressaltat el treball del Consorci de Residus del Montsià des de la seva fundació el 1993 per assolir una correcta gestió dels residus municipals ambientalment responsable.

Finalment, el conseller Santi Vila ha destacat el caràcter territorial de la instal•lació i que, amb instal•lacions com aquesta, “contribuirem a millorar la qualitat de vida i la seguretat de les persones, millorarem l’eficàcia econòmica del sistema i avançarem cap als objectius de qualitat ambiental en el camí de la sostenibilitat que Catalunya s’ha marcat com ha país”.

Els dipòsits controlats són una peça més del model català de gestió de residus. Malgrat que la disposició és l’última opció en la gestió dels residus municipals, aquestes infraestructures són necessàries per garantir el funcionament del conjunt del model i acollir, en condicions òptimes de seguretat per al medi ambient i per a les persones, les fraccions de residus municipals que actualment no són valoritzables, per motius tècnics o econòmics.