Sou a: Inici» Notícies

Notícia

2ª Jornada de biomassa a les Terres de l'Ebre // 09/10/2013

El proper dimarts 24 de setembre, Camarles acollirà la segona jornada de biomassa a les Terres de l’Ebre. Com ja es va fer a la primera jornada, l’organització anirà a càrrec del Centre Tecnològic forestal de Catalunya (CTFC) i del Consorci de Serveis Agroambientals de les comarques del Baix Ebre i el Montsià (CODE), qui en aquell moment ja van agafar el compromís de fer una segona jornada amb l’objectiu de dinamitzar i informar tècnicament a responsables d’entitats públiques, particulars consumidors de calor, propietaris forestals, instal•ladors, agricultors i empreses, de les potencialitats i la gestió d’instal•lacions de generació d’energia tèrmica amb biomassa forestal. Per a esta jornada també es compta amb la col•laboració del Consorci per al Desenvolupament de les Comarques del Baix Ebre i Montsià, a través d’un projecte Leader de la Unió Europea.

El Viver d’Empreses del Baix Ebre, a Camarles, acollirà de nou esta jornada que tindrà dos parts, una pel matí i un altra per la tarda. La jornada del matí començarà a les 10h i s’hi parlarà de bioenergia forestal, instal•lacions de biomassa i de serveis energètics. El Consorci de Llaberia, la cooperativa Cresol i el propi CTFC impartiran les xerrades acompanyats de Josep Verdaguer, tècnic de la Diputació de Barcelona que ha dinamitzat diversos projectes d’instal•lacions de biomassa arreu de la demarcació de Barcelona i que ha donat els seus fruits.

A la tarda, es farà un taller dedicat a explicar com s’assegura la qualitat de la biomassa, quins casos reals hi ha sobre les Empreses de serveis Energètics (ESE) i com es pot contractar l’energia tèrmica que prové de les instal•lacions públiques o privades.

Podeu consultar el programa i fer les inscripcions a la jornada via telemàtica als següents enllaços:
Jornada: http://afib.ctfc.cat/?p=1664
Taller: http://afib.ctfc.cat/?p=1702

O també per via telefònica al: 977 70 70 45 (Guillem Argelich)

Amb esta segona jornada, el CODE referma el seu compromís de servei al territori per tal de poder posar en valor l’extens patrimoni forestal de les Terres de l’Ebre així com ajudar als sectors públics i privats a explorar noves possibilitats de negoci en un sector en vies de desenvolupament i que tard o d’hora donarà passos més importants.

Aquells mitjans de comunicació que desitgen assistir a la jornada o vulguen més informació, es poden posar en contacte amb Guillem Argelich o Climent Ferré, tècnics del CODE (663 20 23 75 o 663 20 24 82).