Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Inici dels tractaments dels arrossars contra les larves dels mosquits // 07/01/2013

El dimarts 2 de juliol, el CODE farà el primer tractament dirigit a les larves dels mosquits que es generen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del Delta de l’Ebre. Aquests tractaments s’inclouen dins dels tres que estan programats per a la campanya 2013, i que es desenvoluparan d’aquí fins a mitjans agost.
Amb aquests tractaments el CODE des de fa mes de 20 anys contribueix a rebaixar les poblacions de mosquits presents a les nostres terres, utilitzant les metodologies més punteres i alhora més respectuoses amb l’alt valor ecològic que té el nostre territori.
Aquests tractaments es realitzen sota la supervisió de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya i es financen gràcies a les aportacions dels membres del CODE: els ajuntaments del Delta de l’Ebre, la Diputació de Tarragona, els Consells Comarcals del Baix Ebre i Montsià, i l’IDECE. Els tractaments s’inicien a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar, per passar a l’hemidelta dret, on es faran les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita, representant un total de 2.700 hectàrees d’arrossars perimetrals tractats. En funció de la climatologia, aquest primer tractament es preveu que es perllongui fins a la setmana vinent.