Sou a: Inici» Notícies

Notícia

L’àrea de comunicació ambiental del CODE assisteix a la jornada ComunicARC, una peça més de la campanya “Envàs on vas”, a mode de balanç. // 04/10/2013

La tècnica del CODE en comunicació i educació ambiental, Noelia Fabra, va assistir el passat 8 d’abril a una jornada de comunicació sobre residus (ComunicARC) organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya (en endavant ARC) a Barcelona, centrada en l’impacte de la campanya Envàs on vas i la importància de les campanyes de comunicació en el foment de la recollida selectiva.

El director de l’ARC, Josep Maria Tost, va explicar que s’ha detectat una tendència a la reducció del percentatge de residus impropis en els contenidors, després de la campanya Envàs on vas, que es va difondre entre el desembre i gener passats. Aquests impropis, és a dir, els residus dipositats en la fracció que no els correspon, s’han reduït aproximadament un 1% en els contenidors grocs d’envasos, entre els mesos de gener i febrer.

Tost va voler puntualitzar que “es tracta de les primeres dades quantitatives de que disposem, que cal considerar com a molt preliminars, ja que no deriven d’un exercici anual tancat, sinó que parteixen d’una anàlisi de dos mesos”.

Pel que fa al balanç qualitatiu de la campanya, es van presentar les principals conclusions derivades d’una enquesta de l’Institut DYM sobre una mostra de 800 persones. Aquestes indiquen que la campanya Envàs on vas? ha generat reflexió sobre la necessitat de reciclar, el model i la forma en què es fa; ha resultat atractiva en cridar l’atenció a través de la cançó triada i l’estètica de l’anunci; i se n’han valorat positivament tant els espots curts que es van fer detallant què va, com les gràfiques publicades a la premsa escrita.

A més, també es va reflexionar sobre la comunicació i el seu paper en el sector mediambiental. Tost va fer un recorregut de totes les accions de comunicació en matèria de residus que s’han dut a terme a l’ARC en els darrers 20 anys. També va remarcar la importància de les plantes de tractament com a eina de sensibilització clau, tant per als escolars com per als ciutadans en general.