Sou a: Inici» Notícies

Notícia

El COPATE s’adhereix al Clúster de Bioenergia de Catalunya // 17/12/2020 13:49:48

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre s’ha adherit al Clúster de Bioenergia de Catalunya, una associació sense ànim de lucre que representa el sector professional de la bioenergia a Catalunya i té com objectiu el foment d’un ús sostenible de la bioenergia. Així es va acordar en la darrera junta general del COPATE, una adhesió que s’emmarca en el procés de transició energètica que s’ha iniciat a les Terres de l’Ebre.


La bioenergia representa una de les principals energies renovables que disposa les Terres de l’Ebre, on un 51% de la superfície és forestal, i pot generar un important benefici econòmic, social i ambiental al territori. “Des del COPATE treballem perquè les Terres de l’Ebre aconsegueixen en l’horitzó 2030 un model energètic propi, basat en l’energia distribuïda i de proximitat i amb un retorn positiu per al territori”, ha explicat el president del COPATE, Joan Alginet, que ha destacat també el potencial d’aprofitament de la biomassa. En aquest sentit, les Terres de l’Ebre disposen de 800.000 tones anuals de biomassa.


Pel que fa als objectius de la UE pel 2050 contemplen la neutralitat carbònica i pel 2030 la reducció d’un 40% dels gasos d’efecte hivernacle i un increment del 32% de les energies renovables i l’eficiència energètica.