Sou a: Inici» Notícies

Notícia

El govern aprova la concessió d’una subvenció al COPATE de 850.000 euros // 21/04/2020 13:02:07

El consell executiu del govern de la Generalitat ha aprovat avui la concessió d’una subvenció al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) de 850.000 euros per al 2020. Aquest pressupost permetrà desenvolupar les actuacions programades per enguany per l’àrea de Salubritat Pública del COPATE per a la prevenció i control de les plagues de la mosca negra i el mosquit a les comarques afectades. “Des del COPATE agraïm el compromís del govern català amb el pla d’actuació per controlar la població de mosquit i mosca negra”, ha dit el president del COPATE, Joan Alginet, que també ha recordat que enguany la Diputació ha incrementat els recursos destinats al control d’aquestes plagues i que des de fa trenta anys els municipis deltaics contribueixen al seu finançament.

Pel que fa a la campanya de control de la població de mosquit al Delta de l’Ebre es va iniciar el passat mes de març i ja s’han fet els primers tractaments en espais naturals. Enguany, s’incrementarà la superfície d’espais naturals que es controlaran i s’arribarà fins a les 4.000 hectàrees, 500 hectàrees més que el 2019, i es duran a terme quatre tractaments en arrossars durant l’estiu, un més que l’any passat.

Quant a la plaga de la mosca negra, el primer tractament es va realitzar el passat mes de febrer fet que va permetre combatre la primera generació de larves abans que es converteixen en adults. Pel que fa al segon tractament encara no s’ha pogut dur a terme per l’elevat cabal del riu. Enguany, la previsió del COPATE és realitzar sis tractaments al riu contra la plaga de la mosca negra, un més que l’any passat.