Sou a: Inici» Notícies

Notícia

L’àrea de medi natural del CODE dinamitza actuacions de prevenció i extinció d’incendis a les Terres de l’Ebre // 02/04/2013

L’equip tècnic de l’àrea de medi natural del CODE, amb coordinació amb el Departament d’Agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural (DAAM), el cos de Bombers de la Generalitat, ajuntaments i agrupacions de defensa forestal (ADF), dinamitza actuacions de gestió forestal i de prevenció i extinció d’incendis a executar-se durant el 2013.

Franges de baixa càrrega de combustible al voltant de pistes o zones estratègiques, punts d’aigua per a extinció d’incendis, millora de pistes per al trànsit de camions de bombers, són algunes de les actuacions atorgades per la Generalitat a 5 ajuntaments i 6 ADF de les Terres de l’Ebre, on el CODE aporta l’assistència tècnica. El volum total de les actuacions que ascendeix a 390.000 €, representa més del 9% del pressupost per a tota Catalunya pel que fa a la gestió forestal sostenible.

Des de fa 8 anys, el CODE, està promovent la millora de la gestió forestal als municipis de l’Ebre tant en la planificació com en l’execució d’actuacions. Les actuacions més recents han estat les executades durant l’any 2012, on a Tivenys s’han executat 25,6 ha de franja de prevenció d’incendis, Rasquera on s’han aclarit 31 ha de bosc rebrotat i s’ha fet una franja de 10,6 ha, Paüls on s’ha fet una millora d’1,85 km de vials i 5,9 ha de franja i finalment, el Perelló on s’han millorat 7,26 km de vials i s’han fet franges que sumen 15,2 ha. Tot i això, les dificultats econòmiques de les administracions públiques va afectar a prop del 60% de les actuacions previstes que tot i tenir atorgat l’ajut no van poder ser executades.

Per a l’any 2013, tot i que les dificultats econòmiques continuen sent semblants, des del CODE es mira de trobar solucions individuals i conjuntes per a que estes actuacions siguen executades i col•laborar així a la millora de les masses forestals de les Terres de l’Ebre.

Per a més informació:
Climent Ferré, tècnic forestal.
663 20 24 82 (cferre@montsia.cat)
Guillem Argelich, tècnic forestal.
663 20 23 75 (gargelich@montsia.cat)