Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Masdenverge estrena les 4 illes amb els nous contenidors soterrats // 31/01/2020

Aquest dijous 30 de gener, el president del COPATE, Joan Alginet visita els nous equipaments de recollida de residus al municipi de Masdenverge juntament amb l’alcalde de la població, René Gonel i Arasa i els regidors Gerard Barberà i Arasa i Guillem Bou Carles. A Masdenverge s’ha renovat la totalitat dels contenidors, s’ha passat de 6 punts complets de recollida de selectiva a 8, per tant, s’ha incrementat la dotació de contenidors per facilitar l’accés als veïns i veïnes del poble. En concret, s’ha instal·lat 4 illes soterrades noves i han estat les primeres a instal·lar-se a la comarca del Montsià.

Alginet ha destacat que el nou model de contenidor soterrat presenta grans avantatges respecte l’anterior model. Són contenidors que s’han adaptat a les arquetes de formigó preexistents, dissenyats expressament per a la comarca del Montsià. Són de gran capacitat i molt robustos. Un dels aspectes més importants, és que es millora la seguretat en l’explotació, amb unes plataformes de seguretat molt reforçades, que consisteixen en una estructura que envolta a tot el contenidor, impedint la possible caiguda al fossat de persones o treballadors. Així mateix, aquesta estructura i els acabats del contenidor milloren d’una forma ostensible l’estanqueïtat del mateix. Una de les novetats que més valorarà la ciutadania, és l’existència d’un pedal lateral que té per objectiu facilitar l’aportació dels residus mantenint oberta la tapa. A més, una de les grans avantatges, és que compta amb un sistema automatitzat per netejar el contenidor de dintre. Aquest model és compatible a tot l’àmbit del Baix Ebre i del Montsià optimitzant la logística de recollida. La previsió mínima de vida útil d’aquest nou contenidor és de dotze anys.

A la comarca del Montsià s’instal·laran 613 contenidors soterrats nous, distribuïts en 118 illes completes. En l’actualitat s’estan fent les tasques de reconversió a la població d’Amposta on ja hi ha unes poques illes operatives i durant el primers mesos de l’any, s’instal·laran els contenidors a les poblacions de La Sénia, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona.

Tan el president del COPATE com els representants del municipi de Masdenverge aprofiten l’avinentesa per encoratjar a la població en fer un triatge adequat dels residus domèstics, posant la fracció adequada a cada contenidor. Sense la implicació de la ciutadania no s’obtindran els resultats i la qualitat de la recollida selectiva necessària que es requereix, tan a nivell de compliment de normativa, com d’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible.