Sou a: Inici» Notícies

Notícia

L’abocador i la planta de compostatge del Mas de Barberans, titularitat del COPATE, estrenen maquinària // 15/10/2019

Aquest passat dimecres, 9 d’octubre, es va fer la recepció d’una nova maquinària per a les instal·lacions de tractament de residus del Mas de Barberans, que són titularitat del COPATE. En concret, s’han adquirit una màquina carregadora i una màquina telescòpica o manipuladora, amb l’objectiu de substituir maquinària molt vella, que portava més de 22 anys en funcionament, i que calia renovar de fa temps, per tal d’optimitzar l’operativa i la logística dels processos diaris de tractament dels residus, així com millorar les condicions de treball i de seguretat del personal de les instal·lacions.

S’ha donat la màxima versatilitat a la maquinària adquirida; així, s’han subministrat 3 complements per a cadascuna, per tal que puguin realitzar tasques molt diverses, des de carregar i descarregar residus i altres materials, netejar paviments i vials amb l’escombradora, feines d’elevació, facilitar la càrrega de la fracció vegetal amb pinces especials, etc.

La licitació es va fer a principis de juny, mitjançant un procediment obert i tramitació ordinària, una per a cada màquina, amb un total de 284.279€, IVA inclòs. L’empresa adjudicatària que les va subministrar ha estat Geancar Maquinaria S.A. A més, aquesta empresa s’ha quedat la flota antiga substituïda per tal de revaloritzar-les.

El president del COPATE, Joan Alginet, ha ressaltat que “tenir instal·lacions de referència, amb tots els equipaments, personal tècnic i maquinària adient ens fa prestar diàriament un millor servei de recollida i gestió de residus als nostres municipis”.

L’acta de recepció de la nova maquinària es va fer el passat dimecres, 9 d’octubre, una vegada es va comprovar que funcionava correctament amb tots els complements corresponents.