Sou a: Inici» Notícies

Notícia

S’inicia el servei de recollida selectiva de la matèria orgànica a Alcanar Platja amb nous contenidors // 20/03/2019

Avui, 20 de març de 2019, s’ha iniciat el repartiment de les illes que formen part del nou sistema de recollida selectiva a Alcanar platja i, en els propers dies, s’aniran implementant gradualment les illes completes fins assolir el total de 26 illes, formades per 130 contenidors. Paral·lelament, s’enretiraran els contenidors amb rodes de 1.100 litres de fracció resta i la resta d’iglús de selectiva que donaven servei a la població fins ara, donat que s’ha vist que aquests no afavorien una correcta separació dels residus domèstics.

El nou sistema presenta nombrosos avantatges: en primer lloc, es tracta d’illes compactes, que fa més fàcil el reciclatge de totes les fraccions donat que el ciutadà només ha de fer una única ruta per reciclar. A més, els nous contenidors són metàl·lics, fet que els fa més robustos i evita que siguin desplaçats i danyats pel vent o per accions incíviques. Amb aquest servei les freqüències de recollida s’adaptaran en funció de la necessitat i, a més, es disposarà d’un nou servei de neteja automatitzat i integral, tant de dintre com de fora del contenidor.

Els vehicles de recollida estan dotats d’un sistema de pesatge, per tal de saber quants quilos es recullen de cada fracció en tot moment. I, a més, compta amb un seguiment per GPS. Això, garanteix un major control i traçabilitat. Així, es podrà saber l’hora de la recollida, el pes i, a més, amb aquest sistema es podran controlar també els serveis de neteja i manteniment.

El Consorci disposa també d'un servei d'atenció al ciutadà amb un telèfon per comunicar les incidències, ja sigui via telefònica o per WhatsApp: 678 863 254, o bé per mail a inforesidus@copate.cat . Aquest, es troba incorporat a la serigrafia de tots els contenidors, a l’abast del ciutadà en tot moment.

Amb aquesta acció s’ha introduït la recollida de la fracció orgànica a la zona d’Alcanar Platja, amb la qual cosa ja es pot dir que tota la comarca del Montsià té accés a la separació d’aquesta fracció. En concret, amb aquesta actuació, 1.000 persones més tindran al seu abast realitzar una correcta separació dels residus orgànics a les seves llars.