Sou a: Inici» Notícies

Notícia

El COPATE s’adhereix a l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (EnerAgen) // 13/03/2019

L’Agència d’Energia del COPATE porta des del 2007 treballant en l’assessorament i la gestió energètica als municipis de les comarques de Terres de l’Ebre. La feina al llarg d’aquests 12 anys ha donat els seus fruits i s’ha adquirit un know-how i una experiència que demostren que per avançar cal treballar de la mà amb altres ens que tinguin les mateixes inquietuds. Treballar d’aquesta manera de vegades requereix associar-se i és per aquest motiu que es va sol·licitar l’adhesió a EnerAgen, la qual va ser aprovada el passat 26 de febrer.

EnerAgen ve desenvolupant les seves activitats des del 2003 i no és fins 2014 que se li dóna un impuls i es procedeix a professionalitzar-la. Entre els seus associats es troba l’Agència d’Energia de Barcelona, l’Institut Català d’Energia i altres agències autonòmiques, provincials o locals, tal i com s’observa a la imatge.

Actualment hi ha 6 grups de treball formalment constituïts i que treballen en la mateixa línia que el COPATE: Eficiència Energètica, Autoconsum, Mobilitat elèctrica, Enllumenat, Biomassa i Contractació. Aquests grups de treball tenen múltiples funcions, per enumerar-ne algunes:
• Adoptar i seguir el Plans Nacionals que tinguin relació amb l’Energia
• Defensar la gestió de fons FEDER per part de les Comunitats Autònomes
• Promoure i difondre l’Autoconsum
• Analitzar els models de negoci en la recàrrega del vehicle elèctric
• Redactar documents amb recomanacions per elaborar plecs
• Establir estratègies per a la promoció i foment de la biomassa

En conclusió, aquesta adhesió ha de servir per a que l’Agència d’Energia del COPATE continuï i ampliï les seves tasques i funcions actuals, aprofitant totes les sinergies que es puguin donar amb la resta d’associats de EnerAgen.