Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Seminari internacional Reptes en la Cartografia del Paisatge: Dinàmiques Territorials i Valors Intangibles // 10/03/2011

Tortosa ha acollit el seminari internacional Reptes en la Cartografia del Paisatge: Dinàmiques Territorials i Valors Intangibles, organitzat per l'Observatori del Paisatge amb la col·laboració del Consorci de Serveis Agroambientals de les comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE) i de l'Ajuntament de Tortosa. El seminari, ha debatut sobre quines han de ser les innovacions tècniques i de representació gràfica per a l'obtenció de nous mapes de paisatge que s'emprin en les diverses polítiques territorials i sectorials així com en la sensibilització paisatgística.
La cartografia del paisatge està obrint nous horitzons amb autèntics reptes de futur a tot Europa. Sense anar massa lluny, l'elaboració dels catàlegs de paisatge de Catalunya ha representat un gran esforç d'innovació i d'imaginació a l'hora d'inventariar, interpretar i representar cartogràficament elements, valors i dinàmiques dels paisatges, o a l'hora de plasmar en un mapa objectius de qualitat paisatgística, sense comptar amb massa referències prèvies.
En aquest context el seminari ha intentat respondre diverses qüestions, com ara: cal cartografiar els valors intangibles del paisatge? Poden representar-se o simbolitzar-se aquells valors que corresponen a la percepció sensorial –no només visual- i emocional que un subjecte té d'un paisatge determinat? Com plasmar les canviants i rapidíssimes dinàmiques pròpies de les perifèries urbanes? Com identificar i explicar a través de la cartografia les noves identitats paisatgístiques que emergeixen en determinats territoris? Com es poden cartografiar les aspiracions d'una població per a un determinat paisatge?

Més informació i programa complet:
http://www.catpaisatge.net/cat/jornades_cartografia.php'>http://www.catpaisatge.net/cat/jornades_cartografia.php
Observatori del Paisatge de Catalunya
Carrer Hospici, 8 17800 Olot
Telèfon 972.27.35.64
http://www.catpaisatge.net
http://www.twitter.com/catpaisatge
http://www.facebook.com/catpaisatge