Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Mercat d'intercanvi a Ulldecona el dissabte 8 i diumenge 9 de desembre // 12/05/2012

El Consorci de Residus del Montsià en col•laboració amb el CODE i els respectius ajuntaments, ha posat en marxa una campanya per a la prevenció dels residus municipals, organitzant mercats d’intercanvi a diferents municipis de la comarca del Montsià, baix l'eslògan "No em llencis, intercanvia'm!" El tret de sortida de la campanya s’ha emmarcat en la Setmana Europea de Prevenció de Residus Municipals amb el primer mercat d’intercanvi a Alcanar.

Els mercats d’intercanvi són un espai cívic on es poden intercanviar objectes que ja no ens són necessaris però que, abans de llençar-los, els oferim per si poden ser útils a algú altre. Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials. És interessant participar-hi pel simple plaer d’intercanviar, defugint posar un valor als objectes a intercanviar. Es tracta d’una activitat per a tots els públics, especialment didàctica per als infants, on el més important és evitar que els objectes encara útils esdevinguin residus.

Aquest dissabte 8 i diumenge 9 de desembre s’organitza el segon mercat d’intercanvi a Ulldecona, de 10 a 14h i de 16 a 20h a la plaça de l’Església, en motiu de l’organització de la Fira de Nadal.

El proper dissabte 15 es durà a terme a La Sénia, de 10 a 14 a la Plaça Catalunya i de 16 a 19h als Baixos del Telecentre.