Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Les dones de les Terres de l’Ebre prenen la paraula en la Jornada PATT del grup de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya // 01/12/2017

Una quarantena de dones ebrenques participen en la Jornada organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Institut Català de les Dones i el COPATE.

El director territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau; la coordinadora de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls, i el vicepresident del COPATE – àrea de Reserva de la Biosfera, Enric Adell, han inaugurat aquest matí la jornada PATT: Les dones de l’Ebre tenen la paraula.

Una jornada, en què hi participen una quarantena de dones de les Terres de l’Ebre i que pretén visualitzar el paper de les dones ebrenques, dins l’entorn de la Reserva de la Biosfera, amb l’objectiu de crear un espai d’intercanvi d’experiències entre dones de diferents perfils i sectors.

En aquest sentit s’han programat xerrades i taules rodones amb dones del món rural, marítim i agroalimentari de les Terres de l’Ebre que debaten sobre el Programa de dones del món rural i marítim; el lideratge femení; la igualtat de gènere i també presenten projectes i activitats empresarials d’èxit de dones a les comarques ebrenques.

Durant la jornada la responsable de Polítiques Transversals i d’Igualtat del Gabinet Tècnic i d’Estudis Sectorials, Brigida Lorenzo, presenta el Programa de dones del mon rural i marítim 2016-20 i Susanna Ferré, cofundadora de BusinessWitches fa una xerrada sobre Lideratge femení: la nova cara del lideratge. Seguidament presenten a la taula d’experiències diverses actuacions que lideren dones a l’Ebre: Tere Culvi, membre de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre; Antonia Aguiló, membre del Consell Rector de la Cooperativa de Bot; Helga Harbig, empresària de vins i olis ecològics de la Ribera d’Ebre i Sofia Morales, empresària de barraques de turisme rural al Delta.

Clourà la jornada Juana Barber, directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny i presidenta del Consell de gestors de les Reserves de la Biosfera espanyoles, amb la conferència: La igualtat de gènere, una oportunitat per a les Reserves de la Biosfera.