Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Els alumnes del Curs d’Agricultura Sostenible coneixen de primera mà diferents empreses agroalimentàries del territori // 27/10/2017

Durant aquesta segona quinzena d’octubre s’han organitzat visites tècniques en diferents empreses del territori per als alumnes del Curs d’agricultura sostenible, per tal de finalitzar amb la part teòrica del curs abans de començar amb les pràctiques.

En primer lloc, s’han visitat la Cambra Arrossera i la Cooperativa de l’Aldea, amb l’objectiu de donar a conèixer 2 experiències referents al territori com a empreses agroalimentàries, dedicades a la post-collita, processament i transformació de productes agraris.

També s’ha volgut conèixer la comarca i empreses sostenibles agroalimentàries de la Terra Alta: Blai Peris, empresa dedicada a l’envasat d’olives i elaboració d’olivades; el celler Edetària, dedicat al cultiu de vinyes i elaboració del vi; i el Molí d’oli Identitat Extra Virgin Oil, molí de nova iniciativa i emprenedoria molt interessant, situat a Horta de Sant Joan, que elabora oli de les varietats empeltre i picual.

De la comarca del Baix Ebre, també s’ha visitat l’empresa Licarfruit, explotació agrícola familiar dedicada a la producció integrada de taronges, clementines i oli d’oliva verge extra, situada a Bítem. També els vivers Mitoplant i Plantes Estorach de Campredó, empresa dedicada a la producció d’arbres, d’oliveres, cítrics i garrofers, així com de plàntules d’hortalisses per al seu posterior cultiu.

Finalment, al llarg del curs s’ha visitat altres empreses: El Restaurant l’Estany i Mas de la Cuixota, Temps de Terra, Verdures Ecològiques Joan Castellà i altres explotacions de cítrics i fruiters al Baix Ebre i Ribera d’Ebre, així com les instal·lacions de Soldebre, on s’han impartit les classes teòriques del curs.

Des del COPATE volem agrair a totes aquestes empreses la seva col·laboració i el tracte rebut. A més, cal remarcar que moltes d’aquestes empreses es troben adherides a la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre, aquestes són: El Restaurant l’Estany, la Cooperativa de l’Aldea, Blai Peris, celler Edetària i Licarfruit.

Aquest curs s'emmarca en el programa singular "Pagesia Jove: Treball i Territori", organitzat pel COPATE, amb col·laboració amb altres entitats, que són Ajuntament de Tortosa, Consell Comarcal del Baix Ebre, Esplai Blanquerna i IDFO-UGT. Aquest projecte està finançat pel Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. Es va iniciar el passat mes de març finalitzant-se a l’octubre, amb la realització de les pràctiques de l’alumnat entre el novembre i desembre.