Sou a: Inici» Notícies

Notícia

La Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre participa en un Workshop internacional a Grècia, per aportar l'experiència en el procés de preparació de la candidatura // 26/10/2017

En el marc de la candidatura del riu Nestos (Grècia) al programa MaB (Men and Biosphere) de la UNESCO per esdevenir reserva de la biosfera, es va organitzar el passat 19 i 20 d'octubre a Kavala, un Workshop internacional sobre l'"Optimització del desenvolupament de l'ecoturisme i la conservació al Riu Nestos. El rol de la comunitat local". Aquest fòrum ha estat organitzat per la Càtedra d'UNESCO de Conservació i ecoturisme dels ecosistemes fluvials i deltaics i l'Institut de Tecnologia de Macèdonia Oriental i Tràcia de Kavala i les autoritats locals de Nestos. També ha comptat amb el suport de MIO-ECSDE (Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development) i l'Oficina Tècnica de la UNESCO a Venècia.

Aquest fòrum pretenia recollir altres experiències d'arreu i en aquest sentit es va convidar a la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre i la Reserva de la Biosfera del Delta del Danubi. També van participar membres del món de la investigació i universitari relacionats amb les ciències del medi ambient, com la Universitat de Concepció de Xile, la Universitat de Michigan i la Universitat de Galileo de Ciutat de Guatemala, així com representants de la xarxa UNESCO provinents d'altres països com Bulgària. En la celebració del fòrum es van fer diverses taules rodones per tal d'implicar la societat (empresaris, món educatiu, administració) de la zona de Nestos en el procés de candidatura així com d'assessorament en el full de ruta de la candidatura Reserva de la Biosfera del riu Nestos. Aquest espai, en cas d'assolir el distintiu de reserva de la biosfera, seria el tercer de Grècia, juntament amb les Gorges de Samaria a Creta i el Mont Olimp.

El fet de pertànyer a una xarxa mundial de reserves de la biosfera permet treballar en línia i de forma col·laborativa amb diversos espais, tots ells de gran vàlua des del punt de vista de la biodiversitat i així com de gran riquesa paisatgística, natural i cultural, afavorint l'intercanvi de bones pràctiques per assegurar un desenvolupament sostenible.