Sou a: Inici» Notícies

Notícia

L'Agència d'Energia del COPATE participa a la Setmana de l'Energia 2017 amb La Patrulla Watts. // 21/06/2017 14:09:44

Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2017, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

En aquest marc, l'Agència d'Energia del COPATE disposa d'un taller, impartit per les comunicadores ambientals, amb el nom de “La patrulla Watts" amb l'objectiu d'aconseguir un canvi d’hàbits energètics en l’àmbit domèstic i convertir els nens i nenes d’educació primària - cicle mitjà en guardians del consum energètic de casa seva i protagonistes del guany ambiental i econòmic que fan els seus pares.
El material del taller es composa de 5 caixes interactives on els alumnes poden aprendre sobre:
• Consum vampir Stand by
• Consum vampir carregadors endollats
• Energia solar
• Tipus de làmpades
• Tancaments i calefacció

Així, aquest taller s'ha realitzat a l'escola de Flix i Garcia el dia 20 de juny, en motiu de la celebració de la Setmana de l'Energia 2017. També a les escoles Marcel·lí Domingo i Raval de Crist de Roquetes, els dies 30 de maig i 13 de juny. A més, s'ha dut a terme als centres de primària del Montsià durant el curs escolar 2016-17 i es pretén impartir-lo també el proper curs als centres educatius del Baix Ebre. La idea és que, progressivament, es pugui estendre a la resta del territori, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.