Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Resultats tractaments de mosca negra a l'Ebre, Segre i Cinca // 10/05/2017

El dilluns 8 de maig es va realitzar el mostreig a l'Ebre per tal d'obtenir els resultats del tractament realitzat la setmana anterior. L'efectivitat obtinguda ha estat del 100% en tots els punts. Tot i que els tractaments assoleixen un percentatge d'eficàcia molt elevat i que esdevenen uns reguladors del cicle larvari no se'ns ha d'escapar que en els 80 Km de llera d'afectació es troben larves de simúlids que arriben a desenvolupar-se, provocant que sempre quedi una població adulta, que podem considerar residual residual, però que en determinats moments i condicions climatològiques ens pot arribar a fer pensar que el tractament no ha estat tot l'eficaç que voldríem.

Després de dos setmanes pendents dels cabals a la zona del Segre, que eren molt superiors als necessaris per a poder desenvolupar la nostra feina tant pel que fa al mostreig com al tractament de manera correcta, ahir dia 9, es va poder finalment mostrejar i tractar la zona fluvial de Lleida i reforçar manualment la zona de Torres de Segre i sota la depuradora de Lleida, tal i com es ve fent darrerament.
Dir que tot i això, els cabals circulants aigües avall de Seròs (part del Segre més cabalosa), en aquesta "loteria" horària dels cabals, prop de les 13 hores ja feia quasi impracticable el mostreig.

S'ha programat el tercer tractament general per al proper dilluns dia 15, ja que les previsions meteorològiques properes desaconsellen fer-ho abans.
En el seguiment que es ve realitzant des del mes de gener, després de realitzar dos tractaments, en aquest mostreig no hem detectat una gran densitat larvària. Esperem seguir aquesta evolució per tal de ser el més eficaços possibles.