Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Tret de sortida al Curs d'Agricultura Sostenible que organitza el COPATE juntament amb altres entitats del territori // 24/03/2017

Aquesta setmana, concretament el dilluns 20 de març, es va donar el tret de sortida al curs “Agricultura Sostenible”, organitzat per la Fundació Acisi. El curs està finançat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través de diferents entitats agrupades, i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil, regulat per l'Ordre TSF/289/2016. Aquestes entitats col·laboradores són l’Ajuntament de Tortosa, IDFO-UGT, el Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Esplai Blanquera i el COPATE.

L’objectiu del curs és incentivar als joves al retorn a la pagesia, aprofitant el relleu generacional i l'abandonament de les terres. També capacitar-los com a joves agricultors des del punt de vista de la sostenibilitat, dotant-los d'eines i recursos de formació per a la seva autonomia i emprenedoria agrària com a opció de futur.

El curs consta d’un total de 300h, 250h de formació pràctica i 50h teòriques i forma part del projecte general “Pagesia Jove, territori i treball”. El COPATE organitza, col·labora i té assignada la coordinació del curs en el marc de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre. El curs està adreçat a joves de 16 a 29 anys, que estan inscrits al programa de garantia juvenil i s’han contractat dos tutors que els guiaran durant tot el programa, per intentar que trobin feina.

El tret de sortida del curs va tenir lloc al Poble nou del Delta amb una xerrada sobre la Reserva de la Biosfera i una visita guiada al Mas de la Cuixota i la Casa de Fusta.