Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Jornada de Portes Obertes a la depuradora d'Amposta, gestionada pel Consell Comarcal del Monstià // 17/03/2017

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del 22 de març, el Consell Comarcal del Montsià i l’empresa explotadora del servei comarcal de sanejament, ACCIONA Agua, s’afegeixen a la iniciativa de l'Associació Espanyola de Proveïments d'Aigua i Sanejament (AEAS). Així, el proper dimecres 22 de març, els ciutadans podran visitar l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (en endavant EDAR) d’Amposta, gestionada pel Consell Comarcal i Acciona Agua.

ACCIONA Agua, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Montsià, se suma a aquesta iniciativa que pretén traslladar a la societat la importància de prioritzar el compliment dels objectius mediambientals, de la sostenibilitat dels serveis a llarg termini i de valorar el treball continu, 24 hores al dia els 365 dies de l'any, en l'operació dels serveis de sanejament.

El sanejament inclou la recollida i el transport (clavegueram) de les aigües residuals usades i la seva posterior depuració, abans de ser lliurades a les lleres públiques o al mar. Un servei bàsic en la gestió de l'aigua però que sovint passa desapercebut per als ciutadans, davant del servei de proveïment, que ofereix aigua de qualitat amb només obrir una aixeta. Per això, iniciatives com aquesta pretenen conscienciar la societat de la transcendència i la complexitat del procés de recollida i depuració de les aigües residuals.

Durant la Jornada de Portes Obertes, personal especialitzat d'ACCIONA Agua explicarà a tots els visitants a l’EDAR el funcionament d'aquest servei públic essencial per a la comunitat. El Consell Comarcal del Montsià gestiona un total de 13 sistemes de sanejament d’aigües residuals a la comarca, amb el suport tècnic del COPATE.

La ubicació de l’EDAR que obrirà les portes als ciutadans és:
EDAR Amposta:
Ctra. TV-3405 KM 2,5 (d'Amposta a Sant Jaume de Enveja)
43870 Amposta (Tarragona)
Coordenades UTM: X 297831.2 - I 4508921.0

Cal concretar la visita prèviament, al telèfon 977 26 12 24, a l’atenció de Sergi Rebull.