Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Iniciem els controls de mosca negra al Cinca, Segre i a l'Ebre // 03/03/2017

Aquesta setmana s'ha realitzat un mostreig general al tram de control del riu Segre i del Cinca. Els resultats obtinguts ens mostren una elevada població larvària en els dos rius, més accentuada en la part superior del Segre. Per altra banda, es detecta també certa activitat de mosca adulta que, en les hores més càlides del dia ja mostren la seva activitat picadora.
En la part inferior del riu Segre el cabal era lleugerament elevat, motiu pel qual en la zona de la Granja d'Escarp, per l'orografia del terreny resulta difícil obtenir mostres de macròfit sense posar en perill la integritat física de l'operari. En el riu Cinca ens hem trobat amb el mateix problema, i únicament es va poder obtenir una petita mostra de macròfit.
En la zona de la ciutat de Lleida, degut a que en el tram que es controla de passeig fluvial no es pot tractar amb mitjans aeris, es va realitzar un tractament manual, tal i com venim fent els darrers anys.
Pel que fa a la resta del tram de control, en els propers dies es programarà un tractament en tota la zona de control dels dos rius.

A més, es va realitzar un mostreig de forma general a tot el tram que es controla del riu Ebre. La zona en la que es van trobar densitats més elevades de larves al riu és a la part baixa de l'Ebre, tot i que pel que fa a l'activitat d'adults podem dir que és general en tot el tram.
En els pròxims dies es programarà un tractament per a poder eliminar aquestes larves hivernals.