Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Rasquera acull la cloenda del projecte Life Taxus amb una jornada de natura i desenvolupament local // 26/10/2016

El passat dissabte 22 d’octubre, Rasquera va acollir la jornada de cloenda del projecte Life Taxus, liderat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), amb la participació com a socis del projecte del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, el Consorci de la Serra de Llaberia i l’Ajuntament de Rasquera i amb la col·laboració del Consorci de l’Alta Garrotxa.

A la jornada hi van participar persones de renom a nivell català i estatal com és el cas del periodista ambiental i escriptor, Jose Luís Gallego, i el geògraf, Rafael López-Monné. Els encarregats d’obrir la part tècnica de la jornada van ser el coordinador del Life Taxus Jordi Camprodon (CTFC), el tinent d’alcalde de Rasquera, Joan Pellisa, el Director territorial dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de les Terres de l’Ebre, Ferran Grau.

Les ponències que es van desenvolupar al llarg de la jornada, amb presència d’entitats i empreses tant del territori com de la resta de Catalunya, van donar a conèixer eines i propostes que permetin millorar l’anàlisi de les oportunitats i les eines comunicatives per tirar endavant projectes de desenvolupament local associats al patrimoni natural. Josep Aragonés, director del COPATE i coordinador tècnic de la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre, va participar activament a la jornada amb la ponència: "La Reserva de la Biosfera i la teixeda de Cosp".

Finalment, les persones participants de la jornada van visitar la teixeda de Cosp, dins de la serra de Cardó, considerada el bosc més vell del país i que gràcies al projecte Life Taxus s’hi ha dut a terme un seguit d’actuacions silvícoles per garantir la seva pervivència davant pertorbacions com incendis forestals, i garantir el relleu generacional de la massa, actualment molt envellida.