Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Rasquera acollirà la cloenda del projecte Life Taxus amb una jornada de natura i desenvolupament local // 14/10/2016

El proper dissabte 22 d’octubre, Rasquera acollirà la jornada de cloenda del projecte Life Taxus, liderat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), amb la participació com a socis del projecte del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, el Consorci de la Serra de Llaberia i l’Ajuntament de Rasquera i amb la col·laboració del Consorci de l’Alta Garrotxa.

En els darrers 4 anys s’han dut a terme actuacions a les serres de Cardó, Llaberia, Bosc de Poblet i Alta Garrotxa, amb l’objectiu de millorar de manera significativa el coneixement i la conservació les teixedes de Catalunya.

A la jornada hi participaran persones de renom a nivell català i estatal com és el cas del periodista ambiental i escriptor, Jose Luís Gallego, i el geògraf, Rafael López-Monné. Ells seran els encarregats d’obrir la part tècnica de la jornada que serà inaugurada pel primer coordinador del Life Taxus Jordi Camprodon (CTFC), el tinent d’alcalde de Rasquera, Joan Pellisa, pel Director territorial dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de les Terres de l’Ebre, Ferran Grau.

Les ponències que es desenvoluparan al llarg de la jornada, amb presència d’entitats i empreses tant del territori com de la resta de Catalunya, tractaran de donar a conèixer eines i propostes que permetin millorar l’anàlisi de les oportunitats i les eines comunicatives per tirar endavant projectes de desenvolupament local associats al patrimoni natural.
Finalment, les persones participants de la jornada aniran a visitar la teixeda de Cosp, dins de la serra de Cardó, considerada el bosc més vell del país i que gràcies al projecte Life Taxus s’hi ha dut a terme un seguit d’actuacions silvícoles per garantir la seva pervivència davant pertorbacions com incendis forestals, i garantir el relleu generacional de la massa, actualment molt envellida. La teixeda de Cosp servirà d’exemple d’aquell patrimoni natural que ha de permetre desenvolupar experiències de desenvolupament local.

La jornada de cloenda, organitzada pel CTFC i els socis del projecte, amb la col·laboració del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), és totalment gratuïta prèvia inscripció.

Per a més informació contacteu:
Jordi Camprodon (CTFC) 609 36 34 39
Guillem Argelich (COPATE) 663 20 23 75
Assu Planas (Comunicació CTFC) 973 481752