Sou a: Inici» Notícies

Notícia

El COPATE ja disposa del permís per realitzar tasques de control de mosquits en zones del Parc Natural del Delta de l'Ebre, però amb condicionants. // 12/04/2016

Gràcies a la intervenció d'Antoni Suàrez, director de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre, ahir se'ns va avançar per correu electrònic el permís per poder actuar en les zones de Parc Natural pel que fa a la lluita contra els mosquits. En la fotografia adjunta queda reproduït aquest permís.

Malauradament, tot i reconèixer la nostra activitat i la manca de problemes en anys anteriors, se'ns condiciona la nostra activitat del 15 d'abril al 31 de juliol a la petició a la direcció del Parc de qualsevol tractament a realitzar en aquest període i suposem que també amb uns certs condicionants de zones a no tractar. Un cop més això dificulta en molt la nostra activitat i pot ser incompatible amb els estàndards d'eficàcia a què el territori està acostumat pel que fa al temps de resposta necessària i evidentment els nivells de resultats obtinguts. El període esmentat, correspon també a l'època de reactivació dels mosquits després de la parada hivernal, de manera que el control que es pugui fer sobre aquests insectes en aquest període condicionarà en bona mesura el desenvolupament de la població d'aquests.

D'altra banda, cal fer esment que aquest permís no es correspon amb l'exposat i aprovat en la passada junta rectora del propi Parc que va aprovar la nostra activitat.