Sou a: Inici» Notícies

Notícia

Primeres prospeccions a la Punta de la Banya per controlar les poblacions de mosquits // 17/02/2016

Tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i el regidor de Medi Ambient de l’ajuntament de la Ràpita, Carlos Sanchis, s'han desplaçat esta setmana a les proximitats de la Punta de la Banya per tal d’identificar les possibles zones de focus larvaris dels mosquits Ochlerotatus capius que l'estiu passat afectaren greument les zones costaneres properes a aquesta zona.

El fet que el Trabucador estigués inundat pel temporal de les darreres hores va impedir l’accés via terrestre a la Punta de la Banya i els tècnics s’hi van haver de desplaçar amb una embarcació de Salvament Marítim. Malgrat que el vent que ahir bufava tampoc va facilitar les tasques, es van poder identificar, però, les zones més conflictives que s'hauran d'estudiar, que a primera vista són les zones més litorals i distals d'aquesta península.

La d'este dilluns va ser la primera d’un seguit de prospeccions que s’aniran duent a terme per part del COPATE, a instàncies dels ajuntaments de la Ràpita i d’Alcanar i amb la col·laboració de Salvament Marítim. El COPATE vol agrair l'estreta col·laboració de Salvament Marítim i el seu personal per a poder portar a terme aquests treballs.