Sou a: Inici» Notícies

Notícia

El COPATE col•labora amb l’associació de Mestresses de casa de Sant Jaume per decorar la plaça Marcel•lí Domingo amb motius nadalencs reciclats // 21/12/2015

Fa aproximadament tres mesos, l’Associació de Mestresses de casa de Sant Jaume d’Enveja va tenir la iniciativa d’elaborar decoració nadalenca a partir de materials reciclats per tal de decorar una plaça del seu municipi. Arrel d’això, va demanar l’assessorament i col•laboració al COPATE i l’associació va iniciar uns tallers setmanals on les mestresses han anat elaborant diferents elements decoratius: un arbre de Nadal amb ampolles de plàstic, un arbre amb CD’s fora d’ús, un arbre amb llaunes de refresc, un ninot de neu amb ampolles de plàstic, entre d’altres.

D’aquesta manera, l’activitat pretén posar èmfasi en la importància de la prevenció de residus, ja que el millor residu és aquell que no es genera, aplicant el principi de les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar en darrer terme. Per tant, la plaça del municipi s’ha decorat reutilitzant elements que, d’altra forma, haguessin estat llençats a les escombraries i s’ha evitat així l’adquisició de nous materials per fer aquesta decoració.
Els tallers han estat tutoritzats per les comunicadores ambientals del Consorci de Residus del Montsià, amb una experiència i recorregut pel que fa a la conscienciació i sensibilització tant al públic adult com escolar sobre la importància de reciclar i prevenir els residus domèstics.

Com que l’activitat s’emmarca totalment amb els principis de la prevenció, el COPATE la va inscriure a la Setmana Europea de Prevenció de residus, per tal de donar-li una major difusió, sota el lema de la setmana d’enguany, Desmaterialitzem el Nadal! Aquesta edició de la Setmana es va celebrar entre el 20 i 29 de novembre i va consistir, com tots els anys, en organitzar arreu d’Europa (administracions, escoles, associacions, etc.) accions de sensibilització adreçades a tota la ciutadania (públic escolar i adult) per prevenir la generació de residus.

Així, posant punt i final als tallers que han tingut lloc durant aquests tres mesos, el dissabte 19 de desembre de 2015, a la plaça Marcel•lí Domingo de Sant Jaume d’Enveja, on hi ha el local de l’Associació de Mestresses, s’ha dut a terme la inauguració a càrrec del Sr. alcalde, Joan Castor Gonell i Agramunt.