Sou a: Inici» Notícies

Notícia

L’Agència d’Energia de Terres de l’Ebre, membre del Club del Pacte d’Alcaldes, assisteix a la reunió de coordinació amb Agències d’Energia de Catalunya // 24/11/2015

L’Agència d’Energia de Terres de l’Ebre va assistir a la reunió de coordinació celebrada el passat 20 de novembre a Barcelona, en el marc del Club del Pacte d’Alcaldes de Catalunya, amb representació tècnica i el responsable polític d’aquesta àrea al COPATE, el Sr. Francesc Barbero. Bàsicament, es tractava d’una reunió de coordinació amb les Agències d’Energia de Catalunya, per tal de detectar fortaleses i intercanviar projectes i actuacions d’èxit, així com per identificar i posar de manifest les problemàtiques que pateixen les Agències d’Energia i intentar buscar solucions de forma conjunta i potenciar el treball en xarxa.
La reunió va ser coordinada per la Inma Pruna, cap de la Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i per la Mercè Rius, Directora de l’Institut Català d’Energia.

En aquest marc, el paper de les Agències comarcals d’Energia o similars dels Consells comarcals han estat reconeguts com un element clau per participar i coordinar l’acció local del Pacte. Per aquest motiu, fa tot just un any, en el marc del Club del Pacte d’Alcaldes es va celebrar una primera reunió de presentació i presa de contacte, per la qual cosa, va tenir lloc aquesta segona trobada, amb l’objectiu de crear un espai regular de trobada, intercanvi i coordinació entre les Agències, les diputacions i l’ICAEN.

En el punt de networking entre els assistents, l'Agència d'Energia de Terres de l'Ebre va participar als grups d'Agències Comarcals exposant les experiències pròpies i presentant davant tots els assistents el Contracte de subministrament d'energia i servei integral als enllumenats públics dels pobles petits de la comarca del Baix Ebre. En el punt d'intervencions, totes les agències d'energia, tant locals com comarcals, així com la diputació de Barcelona, van mostrar la seva preocupació en trobar solucions per finançar el capítol 1 (Personal) de les Agències, ja que al cap i a la fi, per molta tecnologia smart que hi hagi, és l'equip humà el que ha de ser intel•ligent, proporcionant així els estalvis i l'eficiència energètica. A més d'aquesta inquietud, l'Agència d'Energia de Terres de l'Ebre també va fer un clam als coordinadors territorials per tal que considerin les Agències com a motors locals per al compliment dels objectius i del seguiment dels PAES i que es treballi conjuntament.