Sou a: Inici» Notícies

Notícia

El CODE i el Consell Comarcal del Baix Ebre impulsen el primer contracte mancomunat d’enllumenat públic als municipis d’Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta // 08/04/2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat el primer contracte que es coneix a nivell estatal sobre subministrament energètic i servei integral mancomunat d’enllumenat públic. Aquest contracte mixt de servei i subministrament dóna servei a 5 dels 14 municipis de la comarca del Baix Ebre, aquests són: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta.

El contracte detalla tota una sèrie d’actuacions que permeten assolir diversos objectius. Per una banda, una major eficiència energètica, ja que es dóna un millor servei amb menys consum, 294.804 kWh/any menys. Per una altra, complir amb la normativa vigent en prevenció de la contaminació lluminosa i eficiència energètica. Per últim, generar un estalvi econòmic aproximat de 40.000 euros anuals en global per als 5 municipis, un 50% del qual anirà a amortitzar el cost de les inversions. El contracte té una durada de 12 anys i l’estalvi energètic és del 55%.

Un cop fetes les inversions, el Consell Comarcal del Baix Ebre i el CODE, portaran el seguiment i el control de la contracta, assegurant, d’aquesta manera, que els objectius establerts s’acompleixin.

L’Agència d’Energia del CODE, juntament amb el personal d’intervenció i secretaria del Consell Comarcal del Baix Ebre, han estat treballant intensament amb la redacció dels estudis tècnics, legals i amb els informes per tal d’arribar a aquesta adjudicació.